Thursday, 29 September 2016

PELUANG MENJADI DROPSHIP FREE YURAN PENDAFTARAN



Dah lama sebenanrnya Kak Coklat tak buka peluang menjadi dropship tanpa kenakan bayaran...
.
jujur Kak Coklat kata, letih sebenarnya buka dropship Free ni...
.
sbab apa?
.
sebab lps tu nnt krik krik...group pun sunyi..ajak sembang pun boooo layan...
.
klu korang kat tempat kak coklat korang rasa camne?
.
mesti rasa mcm MENYAMPAH...
.
org dh bg peluang free tp taknak..EGO konon..yg FREE ni xde kualiti...kononnnn...cittt
.
cuma ada segelintir yg serius, nk Kak Coklat tolong dorang dpt side income...


.
jd Kak Coklat pun rasa patut Kak Coklat buka lagi FREE YURAN Dropship pada orang yg SERIUS...SERIUS...SERIUS GILA nak buat bisnes coklat ni...
.
korang BACA BETUL2 ek...KAK COKLAT TAKKAN..TAKKAN...TAKKAN PM korang...
korang komen la sejuta kali..I tak kan layan
.
korang berminat korang terus WHATSAPP
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706

Tuesday, 27 September 2016

Feedback coklat jar Chocoletto


Assalamualaikum..

harini nak share feedback dari customer yg dah pernah makan coklat jar brand Chocoletto ni...

coklat jar yang tak pernah mengecewakan penggemar coklat tau...

.
buka je dah boleh terus makan..tak perlu nak double boiled atau panaskan dulu sebelum makan.
.
.
kalau dengan husband tunsampai boleh main sorok2 coklat jar ni...sorok taknak bagi sesapa nampak..sebab nk makan sorang2..

.
part paling heaven pd coklat jar chocoletto ini adalah pada bahagian bawah sekali...bawah sekali tu ada "HADIAH" la...hadiah berupa chocolate cookies..

.
.berebut laki bini dibuatnya kalau sape yg jumpa chocolate cookies ni...
.
.
jeng jeng jeng...ada berita baik...tak lama lagi ada perasa baru...iaitu Tornado Vanilla Chocolate...pehhh heaven tau...kitorang dah test drive dah perasa baru ni...

.
memang bikin hati riang gembira punya....

.

Chocoletto The Best Emotion Therapy

order? whatsapp 010 201 0706

Chocoletto ooo...chocoletto

Panas lit lit la petang ni....
.
sampai rasa nak berendam dalam ais...
. syukur Alhamdulillah..masih lagi dapat jalankan aktiviti harian kan..
.
sapa yg chocoletto dia tak berapa nk cair tu, g jemur kejap...jap lg cair la..
.
tu pun kalau nk makan panas2 acah2 macam minum hot chocolate la...
.
sebab ramai dah sedia maklum, chocoletto ni tak yah panaskan...boleh terus makan?
.
nyam nyam nyam lit lit
.
.


saje nk share tau...memang ramai pun orang yg jual coklat jar mcm ni kat luar sana..

.
cuma beza la rasanya dengan isi nya..dengan testure nya..hampir banyak la beza nya tau...

.
chocoletto ni satu2 nya coklat jar yg tak yah nak rendam air panas atau orang kata double boiled..leceh la main double boiled ni..orang nk buka terus makan kan..
.
lg2 bila depan anak2...dorang ni mana reti nak tunggu2...nampak terus nk buka n makan...
.
kalau nk kena panaskan tu mmg amik masa la..mau ngamuk la anak kecik tu guling2 tunggu mak nya dok masak air bagai...alohhhhhaiii

.
.
so Chocoletto ni memang membantu la dari segi ni..READY TO EAT.
.
 kalau dok cari coklat jar tu...cari la Chocoletto ni...mmg rasanya 2 thumbs up la...
.
.
kurang manis dan coklat penuh dari atas sampai bawah...
.
coklat peuh atas sampai bawah tu..bukan coklat kat atas je...hahhhh ni mmg takde kompromi la...
.
u pay gold u get gold la kan?
.
.
tpi xde la mahal pun..masih berpatutuan la...ada je yg size kecik tu baru RM 6.90...budak sekolah suka sgt la beli size ni...ikut bajet dorang...

.
.
nk order whatsapp je 010 201 0706 

skrg ni ada open utk agen dan dropship..

nnt lain kali kita sambung cerita tg dropship n agen pula ye

Monday, 18 July 2016

Coklat Bar ohhh...coklat bar

Assalamualaikum....

.
selamat hari raya
maaf zahir batin dari kami ...

.
dah raya ke berapa belas baru sempat nk update blog..nk ucap selamat hari raya kan?

.
maklumla, nk dpt pegang komputer bukan selalu...

.
sempat la hari ni nk updatesegala yg dh lama x update...

.
order untuk hari raya hari tu mmg tak menang tangan...

.
ramai agen dan dropship order Truffle (ala ferero rocher) utk juadah hari raya...

.
tak menang tgn gak la kami menyiapkan order dorang...

.
ni tgh start order utk raya haji pula...

.
nk kongsi gambar coklat bar ni...tp tak boleh pula..nnt ada masa kita update lg ye...



Friday, 10 June 2016

Coklat Bar borong



Assalamualaikum. lama menyepi. kebizian melanda sampai nk update blog pun tak sempat. 

ni curi2 masa. 

apa yg buat bz sgt?sbb dok siapkan order Coklat bar custom made. ramai owner product nak letak logo masing-masing pd coklat dorang. 







ada lg brand lain...nnt la ye kita tepek sini...

tempahan utk wedding atau sebarang majlis sentiasa open. 

boleh whatsapp ye. 


Sunday, 15 May 2016

Coklat Ramadhan

hari ini nak share dengan uolsss tentang coklat ramadhan. 

selalu bila masuk ramadhan je femes dengan coklat tamar kan? 

kali ni ada kelainan. Coklat Ramadhan ni dalam bentuk bar. 

size 3x8x1cm. dan beratnya 25g macam tu. 

macam biasa kalau coklat keluaran Chocoletto memang boleh pilih pembalut yang uolsss suka. 

yg ni antara ingredients dalam Coklat Ramadhan. 

Chocolate Bar Ramadhan

ingredients:
❤️ Kurma
❤️Al-Manna
❤️ Badam

yang ni pula khasiat yang uolsss boleh dapat dari Coklat Ramadhan. :

πŸ‘‰πŸΏCoklat Ramadhan mengandungi sumber energy yang tinggi sehinggakan sesuai untuk membekalkan tenaga sepanjang hari ketika berpuasa. 

πŸ‘‰πŸΏCoklat Ramadhan mampu mengurangkan paras kolestrol,merendahlan risiko darah tinggi dan serangan jantung. 

πŸ‘‰πŸΏCoklat Ramadhan mampu menghasilkan prebiotik yang berperanan dalam peningkatkan imuniti tubuh. 

harga special untuk dropship. macam mana nak jadi dropship?

Whatsapp "Dropship" ke 010-201 0706 atau 012-822 1400


Thursday, 5 May 2016

Coklat bar

Assalamualaikum 

dah siap few order customer. dalam kekalutan nak siapkan order minggu lepas,kami dihujani lagi dengan order customer-customer baru. 

nak grab promosi yang kami buat. 

belanja gambar antara yang dah siap ye. 










lambakan coklat bar yang belom di balut. 

untuk tempahan boleh whatsapp 0123430706

Tuesday, 3 May 2016

Coklat bar pilihan ramai

Assalamualaikum. 

sempat luangkan masa untuk update kat sini. 

tak menang tangan team production Chocoletto
menyiapkan tempahan coklat bar untuk hari ibu dan hari guru. 

mengejarkan tempahan-tempahan customer. ada yang last minit tempah. kami cuba bagi yang terbaik. 

hari Rabu ni adalah hari lastt kami terima order untuk yang nak ordernya sampai sebelum 16Mei 2016. 

ok,update sikit gambar-gambar ye. 






 jongkong emas "aku kaya πŸ’ƒπŸ»πŸ’ƒπŸ»πŸ’ƒπŸ»"




tempahan coklat bar memang dibuka sentiasa. 

untuk yang nak order untuk
majlis kahwin/pertunangan dan lain-lain dinasihatkan untuk tempah awal. paling lewat 3 minggu sebelum majlis. 

order whatsapp di 0123430706. atau boleh datang walk in ke HQ kami di Telok Gadong,Klang. 

Thursday, 28 April 2016

Coklat Bar

Assalamualaikum hari ni sangat excited. 

team Chocoletto menyiapkan order customer dan agen. order coklat bar untuk macam-macam event. 

ada yang nak order untuk Hari Guru, Hari Ibu pun nak bagi coklat juga. 

coklat buatan tangan. kami takde mesin. 
kami guna tangan je untuk balut semua coklat-coklat. 

inshaaAllah kebersihan tetap kami utamakan. 

meh nak belanja gambar coklat bar yang dah siap di balut. 

banyak lagi yang menanti untuk dibalut. 







boleh juga nak dijadikan doorgift untk saudara mara. atau untuk wedding kahwin. 

boleh kalau nak order whatsapp je ke 012-3430706 

Thursday, 21 April 2016

Floe'Emore

Assalamualaikum

harini nak cerita tentang khasiat Floe'Emore. 

ramai ibu-ibu diluar sana yang mengalami masalah kurang susu ibu jadi secara tak langsung turut memberi kesan kepada si comel. 

ada yang menghadapi masalah dimana baby hanya menyusu pada bahagian sebelah payudara kerana supply di bahagian sebelah lagi kurang. 

ada tips saya akan kongsikan bagaimana untuk menangani habit baby yang macam ni di lain posting ye. inshaaAllah 😊

untuk hari ni saya nak ceria sedikit tentang khasiat Floe'Emore. antara kadungan Floe'Emore adalah habatussauda. 

habatussauda ini berkhasiat dalam 

1. meningkatkan penghasilan susu ibu dan kualiti susu ibu. 

2. meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh. 

3. anti alergi dan anti bakteria

4. berkesan dalam mengubata radang. 

5. anti tumor dan anti kanser. 

6. mengatasi penyakit tekanan darah tinggi

7. mengatasi masalah tekanan dan letih. 

8. menormalkan kadar kolestrol dalam darah. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Rasulullah bersabda : “Tidak ada satupun penyakit melainkan di dalam habbatus sauda’ terdapat kesembuhan baginya, kecuali kematian.” (HR. Muslim)

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

untuk dapatkan FloeEmore untuk meningkatkan penghasilan susu ibu atau merawat penyakit-penyakit seperti lemah jantung,tekanan darah tinggi dan lain-lain boleh whatsapp ke 012-3430706 



Suprise delivery


Assalamualaikum. 

nak share tentang projek baru Chocoletto. 

ada yang tanya takde ke buat suprise delivery. nak bagi orang tersayang terkejut. 

ada tu sebab isteri kat Shah Alam,suami outstation kat Kedah jadi nak juga buat isteri tersayang happy masa anniversary. 

tu yang kami pun buat pakej-pakej berbaloi untuk customer tersayang. 

inshaaAllah kami cover area Shah Alam dan Klang. kalau area Puchong,KL,JB pun boleh juga. ada geng kami yang buat  suprise delivery juga kat area-area tu. just roger je. 

speciality kami adalah Coklat. so kalau nak pakej sekali dengan fresh flower atau belon gas atau teddy bear ke just inform je. inshaaAllah boleh kami tunaikan. 




just whatsapp ke 012-3430706 πŸ˜‰πŸ˜‰

Thursday, 24 March 2016

Salam jumaat

Salam jumaat

Mari sama sama lakukan amalan sunat jumaat ini. Semoga jumaat kita diberkati Allah SWT
#chocolateawesome
#chocojar #chocoletto #chocolateaddict #chocolettolovepapamamababy #salamjumaat #sayajualtruffle #sayAlhamdulillah #sayajualchocoletto #sayajualspreado #spreadosedap #tipssihatbersamachocoletto #thankyouAllah #truffle #trufflesedap

Tuesday, 22 March 2016

Feedback

Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak share tentang feedback dari customer #chocoletto kami. Alhamdulillah semua feedback dari customer sangat menggembirakan kami dari pihak Chocoletto

Saya rasa gembira bila lihat semua makanan yg kami sediakan kena dengan tekak customer dari setiap tempat yang kami jual. 

Semoga chocoletto terus cemerlang dan jangan lupa rasa chocoletto!

Thursday, 17 March 2016

Coklat kasut

Assalamualaikum...

dah lama tak update blog..hari ini nak update tentang kasut coklat atau kalau orang jawa kata Chocolate Shoes...

Coklat kasut ini sangat sesuai dijadikan hantaran perkahwinan. ada juga yang tempah untuk hadiah kepada girlfriend atau isteri tersayang.


ramai yang komen kata, 'eh, betul ke coklat kasut ni?nampak macam kasut betul"....hihihihi....

betul ye, ini kasut yang diperbuat daripada coklat..memang boleh makan, boleh juga buat perhiasan...kalau kata nak frame dalam kotak kaca pun boleh..simpan tanda menghargai pemberian orang tersayang...

tempahan COKLAT KASUT ?

whatsapp COKLAT KASUT ke 0123430706


Monday, 7 March 2016

( 10 FAKTA UNIK TENTANG COKLAT! )


Adakah anda tahu bahawa sungai coklat pernah wujud? Sepuluh fakta pelik dan menarik mengenai produk yang berasaskan dari koko ini! Mari baca sebelum tidur..
1. Sungai coklat wujud
Kembali pada tahun 1971, sungai coklat Augustus Gloop yang terkenal hampir lemas di dalam asal Willy Wonka & filem Chocolate Factory dibuat 15,000 gelen air dicampur dengan coklat dan krim. Dengan semua krim, sungai rosak agak cepat dan bayang mendedahkan ia meninggalkan bau yang amat dahsyat.

2. Chocolate telah digunakan sebagai wang
Pada zaman Mayan biji koko digunakan sebagai mata wang kerana ia telah dianggap sebagai bernilai lebih daripada debu emas. Penanaman kacang adalah terhad supaya nilai biji koko sebagai wang tidak akan turun.

3. Coklat putih bukan coklat sebenar
Ya, kita semua telah dibohongi. Dalam usaha untuk diklasifikasikan sebagai coklat sebenar, produk yang mempunyai mengandungi pepejal koko atau minuman keras koko. White "coklat" mengandungi mentega koko sebaliknya.
Adakah gula-gula getah tinggal di dalam perut anda selama 7 tahun? 10 mitos makanan menumpaskan
Ia dibenarkan untuk dipanggil coklat kerana peratus mentega koko EU 20, 14 peratus jumlah pepejal susu, 3.5 peratus lemak susu dan mempunyai tidak lebih daripada 55 peratus kandungan gula peratus, anda boleh melabelkannya coklat putih.

4. Eropah suka coklat (Getty)
Menurut Pertubuhan Koko Antarabangsa, Eropah menyumbang kepada hampir separuh pengambilan coklat di dunia. Mereka menganggarkan Brit purata, Swiss, atau Jerman makan 11kg coklat setahun.

5. Thorntons dicipta bar coklat terbesar di dunia
Untuk meraikan ulang tahun ke-100, Thorntons dicipta bar coklat terbesar di dunia - seberat rekod pecah 5,792.50kg.
bar coklat terbesar dunia belum dibungkus
Thorntons ahli kakitangan Paul Bell berkata: "Semua kakitangan diminta untuk datang dengan idea-idea bagaimana kita perlu meraikan hari jadi ke-100 kami dan, kerana Charlie dan Kilang Coklat adalah filem kegemaran saya sebagai kanak-kanak, saya segera terfikir untuk satu babak dalam filem di mana bar coklat telah merosot dan saya fikir -. "ia tidak akan menjadi hebat untuk melakukan sebaliknya dan membuat bar terbesar di dunia coklat" '

6. cookies cip coklat adalah kemalangan (Alamy)
Pada tahun 1930 Ruth Wakefield tahu, bahwa ia daripada coklat roti dan sekeping pecah bercampur Nestle coklat ke dalam adunan cookie beliau, mengharapkan coklat untuk diserap dan membuat cookies coklat. Sebaliknya, dia sengaja dicipta cookies cip coklat, dan kemudian dijual idea untuk Nestle sebagai balasan untuk bekalan hayat chcolate.

7. Crisps dicelup dalam coklat wujud (Amazon)
Untuk masa yang terhad sahaja, Lay (dikenali sebagai pejalan kaki di UK) di Amerika dijual kerepek dicelup dalam lapisan coklat susu. The Calgary Herald berkata kerepek mempunyai "gabungan masin-manis, bersama-sama dengan Sebaliknya tekstur daripada choclate cair panas dan cip rangup."

8. Anda boleh mati jika anda makan terlalu banyak coklat
Chocolate mengandungi tahap perangsang yang kuat yang dikenali sebagai 'theobromine. keracunan teobromina boleh menyebabkan kegagalan jantung, sawan, kerosakan buah pinggang akut dan dehidrasi.
QI: agak fakta menarik tentang coklat
Menelan theobromine yang cukup untuk itu boleh membawa maut, anda perlu makan kira-kira 22lb coklat atau 40 bar Milk Dairy.

9. coklat anda mungkin mengandungi pepijat (Alamy)
Rata-rata, bar coklat mengandungi sekitar lapan bahagian serangga, tetapi ia masih disifatkan sebagai selamat untuk digunakan. Menurut A.S. Pentadbiran Makanan dan Dadah, "kebanyakan makanan mempunyai pencemar semula jadi dalam mereka, tetapi terdapat tahap yang disifatkan oleh FDA selamat. Apa-apa yang lebih daripada 60 keping serangga per 100 gram coklat ditolak oleh FDA."

10. Kita makan banyak Toblerone
Jadi banyak bar Toblerone yang dijual setiap tahun itu, jika mereka dapat hujung ke hujung diletakkan, mereka akan pergi untuk 62,000km yang lebih lama daripada lilitan Bumi.

Saturday, 23 January 2016

Tutorial cara buat Truffle Tree

Truffle Tree ni sesuai dijadikan hadiah untuk yang tersayang. 

kadang-kadang sampai buntu tak tahu nak bagi hadiah apa pada yang tersayang. ada juga yang letak Truffle Tree ni pada hantaran perkahwinan atau pertunangan. biar nampak lain dari yang lain. 

Truffle Tree ni kalau jadi hantaran memang nampak ekslusif dan wowwww

🍭Tutorial DIY Truffle Tree 🍭

bahan-bahan yang diperlukan:
2-3 balang Truffle
1 bola polistrin
2 helai kertas warna
3 batang lidi bunga telur
lidi toothpick
gam gajah
reben sebagai hiasan
sponge bunga
pasu bunga
tape bunga


cara-caranya:

1. potong kertas warna ikut kreativiti. (lebih besar dari size pasu)

2. masukkan kertas warna dalam pasu. dan tekan sponge bunga masuk ke dalam pasu. adjust hingga size sponge yang sesuai. kemudian gamkan kertas warna ke dasar pasu. 

3. cucukkan TRUFFLE pada toothpick seperti gambar 2. 

4. cucukkan toothpick yang telak dicucuk TRUFFLE pada bola polistrin. 

5. cucuk dengan susunan 1 line keliling bola. kemudian diikuti dengan line ke2. 

6. buat sehingga penuh bola polistrin. 

7.gamkan 3 batang lidi bunga telur sekali gus. dan lilit dengan tape bunga.

8. cucuk lidi tadi pada salah satu bahagian bola polistrin. 

9. ikat reben dan cucukkan pada sponge dalam pasu. 

10. sedia untuk dijadikan hantaran atau suprise present.


Wednesday, 20 January 2016

Cara untuk menjana pendapatan sebagai dropship

Lately banyak bisnes yang memberi peluang orang ramai untuk menjana pendapatan sampingan dengan cara menjadi dropship. 

kenapa Dropship?
dropship adalah salah satu cara untuk berbisnes dengan modal yang sangat minima. 

biasanya untuk menjadi dropship,ada yuran komitmen yang dikenakan. yuran ini adalah untuk membuktikan bahawa kita komited untuk belajar dan serius untuk menjadi sebahagian daripada bisnes ini. 

biasanya yuran dropship anggaran RM20-100 seumur hidup. depends pada apa yang akan anda perolehi sebagai dropship dan berapa terkenalnya produk yang anda akan jual. 

ada sesetengah owner produk/team produk akan share ilmu dalam pemasaran atau marketing,cara menambat hati customer,di mana tempat untuk mendapatkan pelanggan,ayat-ayat cinta untuk menambat hati customer. 

tapi anda juga harus berhati-hati kerana tak semua owner produk akan berkongsi ilmu-ilmu sebegini dengan anda. 

jadi,anda kena bijak dalam memilih. 

sekian dulu tips bisnes dari saya...

Peluang menjadi Dropship Chocoletto whatsapp DROPSHIP ke 0102010706 






Tuesday, 19 January 2016

Resepi Lempeng coklat gebu


Assalamualaikum

anak-anak kurang sihat beberapa harini. 
jadi kaklong buat menu sarapan sepantas kilat,yang jimat masa,mudah dan ringkas. tapi tetap sedap. 

lempeng coklat gebu ni memang favorite anak-anak. kalau kaklong sendiri suka makan lempeng ni dengan sambal tumis ikan bilis atau sardin. 

resepi lempeng coklat gebu. 

tepung gandum 1kg
mauripan/yis 1 peket (kali ni yis dah habis,so kaklong ganti dengan bicarbonat soda)πŸ‘‰πŸΏ tak berapa gebu gebas
gula 3 sudu besar
garam secukup rasa
air 
margerin

cara-caranya:
1. masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga sebati. 
2. masukkan dalam bekas dan biarkan 15 minit
3. bila tekstur adunan tu bertali dah boleh panaskan kuali. 
4. letakkan margerin sikit atas kuali. 
5. masukkan 1-2 senduk adunan atas kuali. api kecil. 
6. setelah masak,hidangkan bersama Limpahan Spreado. 

anak-anak sangat suka makan lempeng gebu dengan spreado




pakai bicarbonat soda lempeng jadi kurang gebu. huhuhu


Sunday, 17 January 2016

Chocoletto coklat jar

SEBENARNYA CHOCOLETTO TAK TAHAN LAMA DIK ! 😱

Terkedu aku seketika dengan jawapan dari akk yang menjual chocoletto ini.
Aisyhh..akak ni nak kelentong aku yang lurus bendul ni pon..agak-agak la. Ini memang tak kelakar!!

“Kalau adik BERANI,meh la beli satu dari akk. Nak tengok betul ke idok kata-kata akak ni “

Aku memang pantang dicabar!!..terus aku buat keputusan nak beli satu jar #chocoletto tu. Lepas beli..terus aku nak buat spot check kat expired date!!
.
.
.
.
Sampai-sampai je dirumah.aku teringatkan #chocoletto yang dibeli petang tadi. Aikk,,tengok expired date lagi setahun.😧
Cepat-cepat aku bukak penutup #chocoletto tu.
.
.
.
Sesuap...
.
.
.
Dua suap...
.
.
.
Tiga suap...
.
.
.
Empat suap..
.
.
.
Sampailah ke dasar botol #chocoleto.
Alamak!!!Dah habis😱😱😱
Memang tak perasan..
Memang sohih betol cakap akak tu.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
Chocoletto tak kan dapat bertahan sampai setahun
.
.
.
.
.
Sebab lepas makan satu jar (sekali hadap) akan dapatkan satu jar lagi ❤
.
.
.
.
.
Itulah kehebatan chocolate jar /coklat jar. CHOCOLETTO

Nak rasa kehebatan Chocoletto 
Whatsapp: 0102010706
Whatsapp: 0102010706
Whatsapp: 0102010706

Saturday, 16 January 2016

Resepi aiskrim goreng coklat

kaklong memang tak banyak masa nak main masak-masak kat dapur. 

hanya boleh sediakan makanan yang pantas dan mudah serta ringkas. pasti sedap. 

hari ini bila tanya nak sarapan apa. masing-masing sebut nak aiskrim goreng. 

bahan-bahan :
3 biji Aiskrim Goreng Gelato Fried. 
minyak masak
Chocolate Jam / coklat jem Spreado

Cara-caranya:
1. panaskan minyak masak. 
2. masukkan aiskrim yang baru dikeluarkan dari freezer. 
3. masak hingga kekuningan dalam 1 minit. 
4.  angkat dan picitkan jem coklat /chocolate jam Spreado atas aiskrim goreng tu. 
5. boleh tambah kacang atau coklat cip sebagai hiasan ( tapi kaklong tak sempat nak letak semua tu,masing-masing dah bawa lari pinggan)




Resepi Aiskrim Untuk anak

Assalamualaikum

bila hujung minggu kadang-kadang anak-anak ni dia punya selera makan memang macam-macam. 

dok minta nak makan itu la....inilah. 

kaklong nak share harini resepi aiskrim yang mudah dan ringkas ala-ala aiskrim magnum rasanya. kelasss ko jahhh. 

Bahan-bahan yang perlu ada :

Aiskrim dalam bekas 
Nips/m&m's/
wafer roll
hazelnut/peanut/almond nut (kisar kasar) πŸ‘‰πŸΏsaya tak gunakan pun. 
Spreado

caranya:
1. ambil mangkuk comel dan isikan 3 scoop aiskrim. 

2. letakkan nips di atas aiskrim

3. picitkan Spreado kat atas aiskrim

4. susun wafer roll dan baki nips.

5. sedia untuk dihidangkan. 

* Spreado ni adalah jem coklat. ianya mudah dibawa ke mana sahaja. hanya goncang dan picit. 

coklat cair Spreado ni akan mengeras bila terkena aiskrim dan akan buatkan rasanya Wowww ‼️

tak perlu simpan dalam peti ais. hanya simpan pada suhu bilik sahaja. 






anak-anak ni kalau dapat Spreado tu tak sempat nak picit atas aiskrim. dia picit masuk mulut dia. huhuhu....10 botol pun tak apa-apa kalau macam tu. 

orang kata makan coklat boleh gemuk. tapi tak juga gemuk budak-budak ni. kurus keringggg je. 



Birthday Kek

Assalamualaikum, pening kan nak cari kek yang sedap dan comel. pastu yang boleh delivery atau buatkan suprise delivery dengan harg...