anak-anak kurang sihat beberapa harini.
jadi kaklong buat menu sarapan sepantas kilat,yang jimat masa,mudah dan ringkas. tapi tetap sedap.
lempeng coklat gebu ni memang favorite anak-anak. kalau kaklong sendiri suka makan lempeng ni dengan sambal tumis ikan bilis atau sardin.
resepi lempeng coklat gebu.
tepung gandum 1kg
mauripan/yis 1 peket (kali ni yis dah habis,so kaklong ganti dengan bicarbonat soda)👉🏿 tak berapa gebu gebas
gula 3 sudu besar
garam secukup rasa
air
margerin
cara-caranya:
1. masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga sebati.
2. masukkan dalam bekas dan biarkan 15 minit
3. bila tekstur adunan tu bertali dah boleh panaskan kuali.
4. letakkan margerin sikit atas kuali.
5. masukkan 1-2 senduk adunan atas kuali. api kecil.
6. setelah masak,hidangkan bersama Limpahan Spreado.
anak-anak sangat suka makan lempeng gebu dengan spreado
pakai bicarbonat soda lempeng jadi kurang gebu. huhuhu
No comments:
Post a Comment