Skip to main content

Tutorial cara buat Truffle Tree

Truffle Tree ni sesuai dijadikan hadiah untuk yang tersayang. 

kadang-kadang sampai buntu tak tahu nak bagi hadiah apa pada yang tersayang. ada juga yang letak Truffle Tree ni pada hantaran perkahwinan atau pertunangan. biar nampak lain dari yang lain. 

Truffle Tree ni kalau jadi hantaran memang nampak ekslusif dan wowwww

🍭Tutorial DIY Truffle Tree 🍭

bahan-bahan yang diperlukan:
2-3 balang Truffle
1 bola polistrin
2 helai kertas warna
3 batang lidi bunga telur
lidi toothpick
gam gajah
reben sebagai hiasan
sponge bunga
pasu bunga
tape bunga


cara-caranya:

1. potong kertas warna ikut kreativiti. (lebih besar dari size pasu)

2. masukkan kertas warna dalam pasu. dan tekan sponge bunga masuk ke dalam pasu. adjust hingga size sponge yang sesuai. kemudian gamkan kertas warna ke dasar pasu. 

3. cucukkan TRUFFLE pada toothpick seperti gambar 2. 

4. cucukkan toothpick yang telak dicucuk TRUFFLE pada bola polistrin. 

5. cucuk dengan susunan 1 line keliling bola. kemudian diikuti dengan line ke2. 

6. buat sehingga penuh bola polistrin. 

7.gamkan 3 batang lidi bunga telur sekali gus. dan lilit dengan tape bunga.

8. cucuk lidi tadi pada salah satu bahagian bola polistrin. 

9. ikat reben dan cucukkan pada sponge dalam pasu. 

10. sedia untuk dijadikan hantaran atau suprise present.


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Lempeng coklat gebu

Assalamualaikum
anak-anak kurang sihat beberapa harini.  jadi kaklong buat menu sarapan sepantas kilat,yang jimat masa,mudah dan ringkas. tapi tetap sedap. 
lempeng coklat gebu ni memang favorite anak-anak. kalau kaklong sendiri suka makan lempeng ni dengan sambal tumis ikan bilis atau sardin. 
resepi lempeng coklat gebu. 
tepung gandum 1kg mauripan/yis 1 peket (kali ni yis dah habis,so kaklong ganti dengan bicarbonat soda)👉🏿 tak berapa gebu gebas gula 3 sudu besar garam secukup rasa air  margerin
cara-caranya: 1. masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga sebati.  2. masukkan dalam bekas dan biarkan 15 minit 3. bila tekstur adunan tu bertali dah boleh panaskan kuali.  4. letakkan margerin sikit atas kuali.  5. masukkan 1-2 senduk adunan atas kuali. api kecil.  6. setelah masak,hidangkan bersama Limpahan Spreado. 
anak-anak sangat suka makan lempeng gebu dengan spreado



pakai bicarbonat soda lempeng jadi kurang gebu. huhuhu

PELUANG MENJADI DROPSHIP FREE YURAN PENDAFTARAN

Dah lama sebenanrnya Kak Coklat tak buka peluang menjadi dropship tanpa kenakan bayaran... .
jujur Kak Coklat kata, letih sebenarnya buka dropship Free ni... .
sbab apa?
.
sebab lps tu nnt krik krik...group pun sunyi..ajak sembang pun boooo layan... .
klu korang kat tempat kak coklat korang rasa camne?
.
mesti rasa mcm MENYAMPAH... .
org dh bg peluang free tp taknak..EGO konon..yg FREE ni xde kualiti...kononnnn...cittt
.
cuma ada segelintir yg serius, nk Kak Coklat tolong dorang dpt side income...

.
jd Kak Coklat pun rasa patut Kak Coklat buka lagi FREE YURAN Dropship pada orang yg SERIUS...SERIUS...SERIUS GILA nak buat bisnes coklat ni... .
korang BACA BETUL2 ek...KAK COKLAT TAKKAN..TAKKAN...TAKKAN PM korang... korang komen la sejuta kali..I tak kan layan .
korang berminat korang terus WHATSAPP Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706

Coklat Bar borong

Assalamualaikum. lama menyepi. kebizian melanda sampai nk update blog pun tak sempat. 
ni curi2 masa. 
apa yg buat bz sgt?sbb dok siapkan order Coklat bar custom made. ramai owner product nak letak logo masing-masing pd coklat dorang. 






ada lg brand lain...nnt la ye kita tepek sini...
tempahan utk wedding atau sebarang majlis sentiasa open. 
boleh whatsapp ye.