Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

Salam jumaat

Salam jumaatMari sama sama lakukan amalan sunat jumaat ini. Semoga jumaat kita diberkati Allah SWT
#chocolateawesome
#chocojar #chocoletto #chocolateaddict #chocolettolovepapamamababy #salamjumaat #sayajualtruffle #sayAlhamdulillah #sayajualchocoletto #sayajualspreado #spreadosedap #tipssihatbersamachocoletto #thankyouAllah #truffle #trufflesedap

Feedback

Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak share tentang feedback dari customer #chocoletto kami. Alhamdulillah semua feedback dari customer sangat menggembirakan kami dari pihak ChocolettoSaya rasa gembira bila lihat semua makanan yg kami sediakan kena dengan tekak customer dari setiap tempat yang kami jual.  Semoga chocoletto terus cemerlang dan jangan lupa rasa chocoletto!

Coklat kasut

Assalamualaikum...

dah lama tak update blog..hari ini nak update tentang kasut coklat atau kalau orang jawa kata Chocolate Shoes...

Coklat kasut ini sangat sesuai dijadikan hantaran perkahwinan. ada juga yang tempah untuk hadiah kepada girlfriend atau isteri tersayang.


ramai yang komen kata, 'eh, betul ke coklat kasut ni?nampak macam kasut betul"....hihihihi....

betul ye, ini kasut yang diperbuat daripada coklat..memang boleh makan, boleh juga buat perhiasan...kalau kata nak frame dalam kotak kaca pun boleh..simpan tanda menghargai pemberian orang tersayang...

tempahan COKLAT KASUT ?

whatsapp COKLAT KASUT ke 0123430706


( 10 FAKTA UNIK TENTANG COKLAT! )

Adakah anda tahu bahawa sungai coklat pernah wujud? Sepuluh fakta pelik dan menarik mengenai produk yang berasaskan dari koko ini! Mari baca sebelum tidur..
1. Sungai coklat wujud
Kembali pada tahun 1971, sungai coklat Augustus Gloop yang terkenal hampir lemas di dalam asal Willy Wonka & filem Chocolate Factory dibuat 15,000 gelen air dicampur dengan coklat dan krim. Dengan semua krim, sungai rosak agak cepat dan bayang mendedahkan ia meninggalkan bau yang amat dahsyat.2. Chocolate telah digunakan sebagai wang
Pada zaman Mayan biji koko digunakan sebagai mata wang kerana ia telah dianggap sebagai bernilai lebih daripada debu emas. Penanaman kacang adalah terhad supaya nilai biji koko sebagai wang tidak akan turun.3. Coklat putih bukan coklat sebenar
Ya, kita semua telah dibohongi. Dalam usaha untuk diklasifikasikan sebagai coklat sebenar, produk yang mempunyai mengandungi pepejal koko atau minuman keras koko. White "coklat" mengandungi mentega koko sebaliknya.
Adakah gu…