Skip to main content

Chocoletto ooo...chocoletto

Panas lit lit la petang ni....
.
sampai rasa nak berendam dalam ais...
. syukur Alhamdulillah..masih lagi dapat jalankan aktiviti harian kan..
.
sapa yg chocoletto dia tak berapa nk cair tu, g jemur kejap...jap lg cair la..
.
tu pun kalau nk makan panas2 acah2 macam minum hot chocolate la...
.
sebab ramai dah sedia maklum, chocoletto ni tak yah panaskan...boleh terus makan?
.
nyam nyam nyam lit lit
.
.


saje nk share tau...memang ramai pun orang yg jual coklat jar mcm ni kat luar sana..

.
cuma beza la rasanya dengan isi nya..dengan testure nya..hampir banyak la beza nya tau...

.
chocoletto ni satu2 nya coklat jar yg tak yah nak rendam air panas atau orang kata double boiled..leceh la main double boiled ni..orang nk buka terus makan kan..
.
lg2 bila depan anak2...dorang ni mana reti nak tunggu2...nampak terus nk buka n makan...
.
kalau nk kena panaskan tu mmg amik masa la..mau ngamuk la anak kecik tu guling2 tunggu mak nya dok masak air bagai...alohhhhhaiii

.
.
so Chocoletto ni memang membantu la dari segi ni..READY TO EAT.
.
 kalau dok cari coklat jar tu...cari la Chocoletto ni...mmg rasanya 2 thumbs up la...
.
.
kurang manis dan coklat penuh dari atas sampai bawah...
.
coklat peuh atas sampai bawah tu..bukan coklat kat atas je...hahhhh ni mmg takde kompromi la...
.
u pay gold u get gold la kan?
.
.
tpi xde la mahal pun..masih berpatutuan la...ada je yg size kecik tu baru RM 6.90...budak sekolah suka sgt la beli size ni...ikut bajet dorang...

.
.
nk order whatsapp je 010 201 0706 

skrg ni ada open utk agen dan dropship..

nnt lain kali kita sambung cerita tg dropship n agen pula ye

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Lempeng coklat gebu

Assalamualaikum
anak-anak kurang sihat beberapa harini.  jadi kaklong buat menu sarapan sepantas kilat,yang jimat masa,mudah dan ringkas. tapi tetap sedap. 
lempeng coklat gebu ni memang favorite anak-anak. kalau kaklong sendiri suka makan lempeng ni dengan sambal tumis ikan bilis atau sardin. 
resepi lempeng coklat gebu. 
tepung gandum 1kg mauripan/yis 1 peket (kali ni yis dah habis,so kaklong ganti dengan bicarbonat soda)👉🏿 tak berapa gebu gebas gula 3 sudu besar garam secukup rasa air  margerin
cara-caranya: 1. masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga sebati.  2. masukkan dalam bekas dan biarkan 15 minit 3. bila tekstur adunan tu bertali dah boleh panaskan kuali.  4. letakkan margerin sikit atas kuali.  5. masukkan 1-2 senduk adunan atas kuali. api kecil.  6. setelah masak,hidangkan bersama Limpahan Spreado. 
anak-anak sangat suka makan lempeng gebu dengan spreado



pakai bicarbonat soda lempeng jadi kurang gebu. huhuhu

PELUANG MENJADI DROPSHIP FREE YURAN PENDAFTARAN

Dah lama sebenanrnya Kak Coklat tak buka peluang menjadi dropship tanpa kenakan bayaran... .
jujur Kak Coklat kata, letih sebenarnya buka dropship Free ni... .
sbab apa?
.
sebab lps tu nnt krik krik...group pun sunyi..ajak sembang pun boooo layan... .
klu korang kat tempat kak coklat korang rasa camne?
.
mesti rasa mcm MENYAMPAH... .
org dh bg peluang free tp taknak..EGO konon..yg FREE ni xde kualiti...kononnnn...cittt
.
cuma ada segelintir yg serius, nk Kak Coklat tolong dorang dpt side income...

.
jd Kak Coklat pun rasa patut Kak Coklat buka lagi FREE YURAN Dropship pada orang yg SERIUS...SERIUS...SERIUS GILA nak buat bisnes coklat ni... .
korang BACA BETUL2 ek...KAK COKLAT TAKKAN..TAKKAN...TAKKAN PM korang... korang komen la sejuta kali..I tak kan layan .
korang berminat korang terus WHATSAPP Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706
Whatsapp DROPSHIP FREE ke 010 201 0706

Coklat Bar borong

Assalamualaikum. lama menyepi. kebizian melanda sampai nk update blog pun tak sempat. 
ni curi2 masa. 
apa yg buat bz sgt?sbb dok siapkan order Coklat bar custom made. ramai owner product nak letak logo masing-masing pd coklat dorang. 






ada lg brand lain...nnt la ye kita tepek sini...
tempahan utk wedding atau sebarang majlis sentiasa open. 
boleh whatsapp ye.